Hrvatska Gorska služba spasila troje planinara

Srna
Foto: HGSS

ZAGREB- Hrvatska Gorska služba spasavanja apelovala je da planinari bar prate vremensku prognozu, nakon što je spasila troje zaljubljenika u prirodu.

Spasioci iz Gospića juče su spasili troje planinara - prvo su na Marković Rudinama spasili planinarku.

- Akcija spasavanja na Marković Rudinama uspješno je završena, unesrećena planinarka predata je Hitnoj pomoći - napisali su na svom "Fejsbuk" profilu.

Dva planinara spasena su na području Sjevernog Velebita.

- U drugoj akciji danas spaseno je dvoje planinara koje je zahvatila snježna mećava na putu prema Zavižanu... - napisali su spasioci i apelovali: "Pomozite nam samo toliko da pratite vremensku prognozu".

 U Lici mjestimično pada snijeg, a zbog olujnog vjetra samo za automobile otvoreni su dionica A1 Sveti Rok - Posedarje, DC54 Maslenica - Zaton Obrovački i Paški most, saopšteno je iz Hrvatskog auto-kluba (HAK).

Na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabranjen je saobraćaj za autobuse na sprat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (prva grupa).

Kolovozi su u Hrvatskoj mokri ili vlažni i klizavi, a u Lici mjestimično pada snijeg.

Vozače iz HAK-a pozivaju da brzinu i način vožnje prilagode uslovima na putu, pripaze na bezbjednu udaljenost između vozila, te da na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana