Hrvatska: Barbieri predao policiji arsenal oružja

Tanjug
Hrvatska: Barbieri predao policiji arsenal oružja

SPLIT - Poznatog hrvatskog stručnjaka za gastronomiju, profesora Veljka Barbierija (70), makarska policija privela je nakon što je u vidno alkoholisanom stanju ispalio više hitaca u stablo ispred porodične kuće.

 

Prema pisanju splitske Slobodne Dalmacije, incident se dogodio u ponedjeljak oko 18 sati, kada je Barbieri priveden i zadržan na triježnjenju, a u toku je kriminalistička istraga.

Tokom ovog incidenta nije bilo povrijeđenih, piše splitski dnevnik, pozivajući se na informacije dobijene iz PU splitsko - dalmatinske.

Kada je priveden, navodi se, Bariberi je imao 1,76 promila alkohola u krvi, a kada je policija došla da pretrese njegovu kuću, dobrovoljno im je predao automatsku pušku AK 47, jednu malokalibarsku pušku, jednu vazdušnu pušku i jedan gasni pištolj.

Slobodna Dalmacija podsjeća da je Baribieri bio dobrovoljac u Domovinskom ratu, da se odmah pridružio Zboru narodne garde, a da je kasnije otišao u 156. brigadu koja je delovala u Stonu, Čepikućama, Čapljini, Dubrovniku, Cavtatu, Konavlima...

Navodi se da je neko vrijeme 1993. bio u specijalnim analitičkim jedinicama, početkom 1994. već kao oficir za vezu MUP-a i HV-a, a onda je došao do Pakraca gdje ga je zatekla vojno-policijska akcija Bljesak.

Zbog zasluga u ratu i kulturnoj obnovi grada proglašen je počasnim građaninom Pakraca.

Slobodna Dalmacija piše da nije poznato da li predato oružje potiče iz tog perioda, kao I da mu u svakom slučaju preti da bude optužen za dovođenje u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana