Hrvatska ambasada u Moskvi preporučuje svojim državljanima u Rusiji da izbjegavaju okupljanja

Tanjug
Hrvatska ambasada u Moskvi preporučuje svojim državljanima u Rusiji da izbjegavaju okupljanja

ZAGREB - Hrvatska ambasada u Moskvi preporučuje hrvatskim državljanima koji se nalaze u ruskim gradovima i oblastima gdje su povećane mjere bezbjednosti da se ponašaju u skladu s tim pravilima i izbjegavaju mjesta većih okupljanja, objavilo je danas hrvatsko ministarstvo spoljnih i evropskih poslova.

Na pitanje Hine o stavu prema situaciji u Rusiji nakon izbijanja pobune paravojne grupe "Vagner" i najave pohoda na Moskvu, hrvatsko ministarstvo spoljnih i evropskih poslova odgovorilo je da prati događanja u Rusiji i da razmijenjuje informacije s državama članicama EU, kao i sa međunarodnim partnerima.

Hrvatska ambasada u Moskvi stoji na raspolaganju hrvatskim državljanima za svu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti, dodaje se u saopštenju.

Federalna služba bezbjednosti Rusije pokrenula je u petak postupak protiv šefa privatne vojne organizacije "Vagner" Jevgenija Prigožina zbog navodne pobune.

Prigožin je pozvao ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba generala Valerija Gerasimova da dođu u Rostov na Donu na sastanak sa njim, i zaprijetio da će, u suprotnom "krenuti na Moskvu".

Predsjednik Rusije Vladimmir Putin rekao je da su oni koji su organizovali i planirali oružanu pobunu, koji su nosili oružje protiv saboraca, izdali Rusiji i upozorio da će za to odgovarati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana