Hrvati Brione prodaju strancima?

Večernje novosti
Hrvati Brione prodaju strancima?

Sve je izvjesnije da će uskoro stranci da preuzmu hotele i vile u jedinstvenom nacionalnom parku i pretvore ih u objekte s pet zvjezdica, pišu Novosti.

Dok Hrvati godinama neuspješno pokušavaju da vrate sjaj Brionima, jedinstvenom nacionalnom parku, sve je izvjesnije da će uskoro stranci da preuzmu hotele i vile i pretvore ih u objekte s pet zvjezdica.

Međunarodni konkurs trebalo bi da dovede najjače svjetske hotelijere. Plan je da se Brioni pretvore u najluksuznije mesto za ljetovanje u ovom delu Evrope.

A Brioni odavno više nisu mjesto vrhunskog turizma.

Hoteli propadaju, većina jedva može da „izvuče" četiri zvjezdice i od nevjerovatnog bogatstva koje nudi priroda nije iskorišćeno gotovo ništa.

Od para koje stranci ostave na Brionima jedva se održavaju i sadašnji hoteli, koji su više ruglo, nego ponos ostrva koje je u Titovo vrijeme ugostilo evropski krem.

Jedino je sigurno da nova izgradnja na Brionima neće biti dozvoljena.

Ostaće Bijela vila i dio onoga što je koristio i Josip Broz, ljetnje pozornice, postojeći hoteli, ali ništa od toga neće da bude namijenjeno masovnom turizmu.

Sve zajedno: ko je od „običnih" smrtnika na Brionima bio, bio je, jer ako se planovi ostvare, ubuduće će to biti mjesto samo za najbogatije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana