HRT čestitao dan NDH

Agencije
HRT čestitao dan NDH

Zagreb - Voditelji jutarnjeg programa Hrvatske radio- televizije danas su, čitajući Fejsbuk komentare, građanima čestitali 10. april, odnosno dan kada je osnovana Nezavisna Država Hrvatska (NDH), prenose agencije.

Čitajući poruke koje stižu, voditelji emisije "Dobro jutro, Hrvatska" pročitali su poruku kojom je gledalac Hrvaticama i Hrvatima čestitao 10. april, odnosno dan NDH, prenose hrvatski mediji.

- To je možda vezano uz ono ko je sve rođen 10. aprila - rekla je voditeljka Melita Hrengek i nastavila da vodi emisiju na najnormalniji način.

Na HRT-u smatraju da se u emisiji nije dogodilo ništa dramatično, navodeći da su "u interaktivnoj emisiji, koja u eter svakodnevno pušta mišljenja i komentare gledalaca, ponekad moguće i neželjene situacije".

- U eter emisije uživo se "provukao" jedan neprimjeren komentar gledalaca... Voditeljka je ignorisanjem komentara, odreagovala idealno za taj tip emisije - saopšteno je sa HRT-a.

U hrvatskom javnom servisu smatraju da ova situacija "ni po čemu ne zaslužuje dodatnu pažnju, da ne propagira niti odražava nikakav neprimjeren ili neprihvatljiv stav emisije, redakcije ili HRT-a, te da je u konkretnom slučaju riječ o konstruisanju afere".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana