Hladnoća okovala Hrvatsku i Crnu Goru

Agencije
Hladnoća okovala Hrvatsku i Crnu Goru

Zagreb - U Hrvatskoj su jutros izmjerene najniže temperature ove zime iako ona kalendarski još nije počela, koje su dosezale i do minus 21 stepen na Risnjaku u Gorskom Kotaru.

I u Crnoj Gori ujutro su izmerene temperature ispod nule, čak i na primorju, a najhladnije je bilo u Kolašinu, gdje se živa spustila na minus 22 stepena.

U Zagrebu na minus 15 stepeni Celzijusa građani imaju i dodatne probleme - pukla je magistralna vodovodna cijev, pojedine ulice su zatvorene, bez vode su neka naselja, a u gradu vlada saobraćajni haos.

Ekipe gradskog vodovoda i dežurni službenici Kancelarije za upravljanje u hitnim situacijama su odmah izašli na teren. Snijeg otežava saobraćaj i u ostalim dijelovima zemlje. Na izlasku iz Hrvatske u Srbiju, na graničnom prelazu Bajakovo, kolona vozila bila je duga oko 12 kilometara. U Gospiću, Slavonskom Brodu i Varaždinu temperatura je bila oko minus 17 stepeni, pojedini putni pravci su na udaru orkanskih vjetrova, obustavljene su i neke trajektne linije.

Rekordno niska temperatura je zabilježena u Otočcu - u šest časova bilo je minus 20 stepeni Celzijusa, ali se, sudeći prema prognozama meteorologa, već od danas očekuje znatan porast temperature. Sibirski uslovi vladaju na sjeveru Crne Gore, pa je tako na Žabljaku i u Pljevljima izmjerena temperatura od  minus 19 stepeni, dok je snježni pokrivač preko jednog metra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana