Hitlerov portret prodaje se na portalu "Aukcije.hr"

Srna
Hitlerov portret prodaje se na portalu "Aukcije.hr"

ZAGREB- Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske /SABA/ saopštio je da se na portalu "Aukcije.hr" prodaje portret Adolfa Hitlera i da razmatra podnošenje prijave nadležnim institucijama.

Portret Hitlera nalazi se na portalu "Aukcije.hr" više mjeseci, a njegova prodaja navodno podstaknuta "umjetničkim menadžmentom" produžena je nekoliko puta nakon isteka više održanih aukcija.

Predsjednik SABA Franjo Habulin rekao je da je očigledno da još postoje ljudi koji žele da imaju kod kuće na zidu sliku nekoga ko je njima ljubimac, ko ih oduševljava i sa kojim se ideološki slažu.

"To su očigledno simpatizeri Adolfa Hitlera, a vjerovatno i njegove ideologije", rekao je Habulin, osudivši pojavu takvih slika na internet aukciji, ali i obilježja i oznaka koji se dovode u vezu sa fašizmom i nacizmom.

Iz portala "Aukcija.hr" navode da se prodavac portreta Adolfa Hitlera pozvao na "umjetničke slobode" i objašnjavaju da je ovo slika hrvatskog autora koja je nastala u okviru serije portreta istorijskih ličnosti. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana