Herceg Novi: Požar u Njivicama i dalje aktivan, jedan dio pod kontrolom VIDEO

GS
Dio požara u Njivicama pod kontrolom
Foto: RTHN.co.me | Dio požara u Njivicama pod kontrolom

HERCEG NOVI - Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi uspjeli su da obuzdaju dio vatrene stihije na požarištu u Njivicama.

Kako je za RTHN kazao komandir Zlatko Ćirović, veliki problem predstavlja vjetar koji se ne stišava.

"Požar je i dalje aktivan, jedan dio je pod kontrolom. Međutim, zapadno prema Žvinjama nije još uvijek, tako da se avijacija Direktorata bazirala da taj dio presječe. Očekujem ubrzo i helikopter Vojske Crne Gore", kazao je on.

Vjeruje da bi situacija bila mnogo bolja ukoliko bi vjetar stao, jer bi uz asistenciju vatrogasaca sa terena, avijacija mogla da sanira požarište u relativno kratkom roku.

Ćirović je naveo i da su vatrogasci iz cijele Boke danas u Njivicama.

"Kod nas su trenutno kolege iz Kotora i Tivta, kao i dobrovoljna društva. Kao i uvijek na vidjelo je izašla solidarnost u ovakvim situacijama", ističe on.

Na terenu je trenutno preko 50 vatrogasaca i preko 10 cisterni, a u logistiku su uključeni i privatnici.

Na Njivičkom putu u hercegnovskoj opštini, prije graničnog prelaza, jutros oko devet sati izbio je požar velikih razmjera.

Situacija je bila i kritična jer je vatra prešla put i širila se prema naselju.

Izgorio je jedan napušteni objekat, a vatra je prijetila da ugrozi više od 15 kuća. Vatrogasci intervenišu duž cijelog Njivičkog puta, do graničnog prelaza Kobila.

Dvije kuće bile su u neposrednoj opasnosti od požara, ali su odbranjene zahvaljujući reakciji vatrogasaca.

U gašenje požara uključio se avion Ministarstva unutrašnjih poslova, potvrdio je za RTHN vršilac dužnosti generalnog direktora Direktorata za zaštitu u spašavanje Miodrag Bešović

"Avion smo preusmjerili iz Nikšića, gdje je bio angažovan na gašenju požara. Došao je, jer su se popravili meteo uslovi", kazao je on.

Za požar iznad Njivica su na ispomoć kolegama iz Herceg Novog, sa ljudstvom i protivpožarnim vozilima, došle i ekipe tivatske Službe zaštite i spašavanja, kao i dobrovoljnih vatrogasnih društava "Tivat" i "Boka" iz Tivta i "Krtoli" iz Radovića, prenose Vijesti.me.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana