Herceg Novi: Neizvijestan rad hotela zbog epidemiološke situacije

Srna
Herceg Novi: Neizvijestan rad hotela zbog epidemiološke situacije

HERCEG NOVI- U Herceg Novom je, prema evidenciji lokalne Turističke organizacije, trenutno otvoreno 17 hotela, ali je rad većine neizvijestan zbog trenutne epidemiološke situacije u regionu i Evropi.

Iz Turističke organizacije Herceg Novi su naveli da je poređenjem prometa u septembru sa istim prošlogodišnjim periodom evidentan pad od 65 odsto, prenosi Radio "Jadran".

"Kada govorimo o posjeti za septembar, precizniji podaci su za privatan smještaj. Podatke prijavljenih gostiju obrađuju u Turističko-informativnim biroima. Bilježimo 5.870 dolazaka gostiju i 91.440 ostvarenih noćenja, što je 65 odsto manje dolazaka i 61 odsto manje noćenja u odnosu na isti period prošle godine", naveli su iz Turističke organizacije Herceg Novi.

U Herceg Novom rade hoteli "Lajthaus of Montenegro", "Perla", "Plej", "Vojvodina", "Novi", garni hoteli "Olimpija plus" i vila "Margot", "Art medija", "Palmon baj i spa", "ACD velnes i spa", "Lazur", "Kasa del mare Mediteraneo", apart-hotel "Katunjanin", motel "Pavlović", kao i prva faza Instituta "Igalo".

U Herceg Novom prošle sedmice je boravilo oko 2.100 turista, što je za 73 odsto manje u odnosu na isti period lani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana