HDZ Zagreb:Zabraniti poziv na obnovu SFRJ

Agencije foto: jutarnji.hr
HDZ Zagreb:Zabraniti poziv na obnovu SFRJ

Zagreb - Predsjednik zagrebačkog HDZ Andrija Mikulić zapitao je "kada će u Hrvatskoj poziv na obnovu Jugoslavije biti krivično, ili barem protivustavno i nemoralno delo".

On je na konferenciji za novinare prozvao gradonačelnika Zagreba Milana Bandića zbog neučestvovanja u obilježavanju Evropskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, dok je na obilježavanju Dana balkanske ljubavi nosio bedž Josipa Broza Tita.

"Možda je pravi razlog neobilježavanju što je na Bundeku prije par dana održana manifestacija Dani balkanske ljubavi gdje se veličao jedan totalitarni režim i nedvosmisleno pozivalo na obnovu Jugoslavije", konstatovao je.

Mikulić je rekao da su prije tri dana brojne delegacije gradova, opština i županija odale počast žrtvama nacizma, fašizma i komunizma, ali da Bandića nisu vidjeli na tim skupovima.

On je dodao da "ne želi da Zagreb bude crna rupa na karti Evrope jer se u Zagrebu veliča totalitarizam" i upitao Zagrepčane da li su, kad su zaokruživali Bandića za gradonačelnika, znali da je poklonik lika i djela Josipa Broza Tita.

"Pozivamo i sadašnjeg predsjednika Republike (Ivu Josipovića), koji je na Bundek poslao svog izaslanika bivšeg predsjednika (Stepana Mesića), da napokon odustanu od projekta zvanog Jugoslavija", zaključio je Mikulić, a prenijela agencija Hina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana