HDZ plaćao Tompsona da ne pjeva

Agencije
HDZ plaćao Tompsona da ne pjeva

Zagreb - Preduzetnik iz Zagreba Mario Jelinčić izjavio je danas na suđenju bivšem hrvatskom premijeru i lideru HDZ-a Ivi Sanaderu da je pjevač Marko Perković Tompson od HDZ-a dobio pola miliona evra da u predizbornoj kampanji 2007.

 godine ne nastupa ni za jednu stranku.Jelinčić je posvjedočio danas pred sudom u Zagrebu da je sastavio sporni ugovor prema kojem je kontroverzni pjevač bio plaćen da ne pjeva, nakon što je to od njega tražio fratar Slaven Milanović Litra.


On je rekao da je kasnije čuo od fratra da je Tompsonu novac isplatio tadašnji blagajnik HDZ-a i šef carine Mladen Barišić, takođe, optužen u slučaju "Fimi-medija".

Sanaderova odbrana prigovorila je na istinitost svjedokovog iskaza, ocijenivši da je apsurdno i neuvjerljivo da se od osobe koja nije pravnik traži da sastavi tako delikatan ugovor.

Tužilaštvo tvrdi da su pjevači plaćani novcem izvučenim u najvećoj korupcionaškoj aferi u hrvatskoj politici.

Sanader i HDZ, kao prva politička stranka koja se tereti za korupciju, optuženi su da su zajedno sa još devet fizičkih i pravnih osoba iz državnih firmi i institucija od 2003. do 2009. godine izvukli oko 10 miliona evra preko marketinške agencije "Fimi-medija", po kojoj je afera dobila ime.

Prema tvrdnjama tužilaštva, dio je završio u "crnom fondu" HDZ-a, a dio kod Sanadera. Osim slučaja "Fimi-medija", Sanader se u još nekoliko slučajeva tereti za korupciju.

Županijski sud u Zagrebu je novembra 2012. godine prvostepeno osudio Sanadera na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora za primanje mita i ratno profiterstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana