HDZ-ovac napao splitskog gradonačelnika zbog zapošljavanja Srba

Tanjug
HDZ-ovac napao splitskog gradonačelnika zbog zapošljavanja Srba

Split- Šef splitskog ogranka Hrvatske demokrtaske zajednice (HDZ) Petar Škorić zamjerio je gradonačelniku Ivi Baldasara zbog zapošljavanja Srba u gradskom saobraćajnom redarstvu, umjesto hrvatskih branitelja.

“Izvjesni Momčilo je dobio posao, a zaposlen je jer je imao prednost po Zakonu o nacionalnim manjinama. Nemam ništa protiv manjina, one su naše bogatstvo i odnos prema njima pokazuje stepen demokracije, no nije mi jasno zašto je bio privilegovan u odnosu na druge kandidate”, rekao je Škorić.

Srba je u Splitu svega 1,6 odsto, naveo je HDZ-ovac i dodao da misli da nije trebalo da dobije prednost i da to nije ni u skladu sa zakonima, prenio je portal index.hr.

“Neki branitelji nisu zaposleni i tražimo da se to poništi”, zaključio je Škorić, kome je Baldasar odgovorio da je sve u skladu sa zakonom i da ne zna koliko ima pripadnika neke nacionalne manjine, niti da ga to zanima jer su oni za njega svi građani Splita.

SDP-ova pročelnica Službe zajedničkih poslova Vesna Alač smatra da ništa nije sporno, jer je kandidat dokazao da je član nacionalne manjine, uz napomenu da je u saobraćajnoj policiji zaposleno i četvoro hrvatskih branitelja.

“Postupili smo po zakonu, bodujući kompletnu proceduru, od osam redara prednost su ostvarila četiri hrvatska branitelja i jedan kandidat koji se pozvao na pravo pripadnika nacionalne manjine”, obrzaložila je Alač, ali to nije uvjerilo Škorića koji kaže da misli da se taj zakon odnosi samo na područja gdje nacionalna manjina čini pet odsto stanovništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana