Hapšenja “krtica” u policiji

Agencije
Hapšenja “krtica” u policiji

Zagreb - Hrvatska policija je, poslije hapšenja dvojice pripadnika MUP-a zbog odavanja tajnih podataka, nastavila da hapsi “krtice” u svojim redovima na području Zagreba, prenose agencije.

Marko Svalina i Vjekoslav Drnić se već skoro dva mjeseca nalaze u zatvoru Remetinec zbog sumnji da su odavali informacije iz tajnih istraga korupcije i organizovanog kriminala.

Istraga je do skoro rezultirala hapšenjem pet lica, a prije mjesec dana uhapšeni su i Vlado Rajić, kum Vinka Žuljevića Klice i preduzetnici Igor Mlinar i Rudolf Krpina, koji su navodno bili posrednici između korumpiranih policajaca i zainteresovanih lica iz kriminalnog miljea.

Tokom jučerašnje akcije u Zagrebu uhapšena je i Anita Zorko, dugogodišnja službenica odjeljenja privrednog kriminaliteta zagrebačke policije kojoj se na teret stavlja da je Drniću, svom bivšem kolegi iz odjeljenja i kandidatu za načelnika toga odjeljenja, predavala dokumente koje je ovaj dalje davao Rajiću, Mlinaru i Krpini.

Iako ni policija ni kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala ne žele davati nikakve informacije, nezvanično se saznaje da je među dokumentima koja je Zorko dostavila Drniću i policijska operativna analiza navodnog pokušaja iznuđivanja para nad direktorom FK Dinamo, Zdravkom Mamićem i to prema policijskim zaključcima, od strane Hrvoja Petrača, tajkuna koji je prije nekoliko godina bio pravosnažno osuđen zbog otmice sina Vladimira Zagorca.

Tvrdnje o postojanju sumnje za iznuđivanje nad Mamićem do sada su potpuno nepoznate hrvatskoj javnosti.

Radi se o predmetu koji do sada nikad nije rezultirao nikakvim procesuiranjem, pa nije bilo ni poznato da je događaj ikad postojao.

Petračev advokat Ljubo Pavasović Visković rekao je da “Petrač nema informacija da bi bio predmet bilo kakvog policijskog interesa, kao i da mu se kontekst u koji ga se dovodi čini potpuno besmislenim i netačnim”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana