Hapšenja i pretresi u “Telekomu Slovenije” FOTO

Agencije, Foto: Delo
Hapšenja i pretresi u “Telekomu Slovenije” FOTO

Ljubljana - Slovenačka policija privela je danas sedam lica i pretresla nekoliko stanova i kuća širom zemlje zbog optužbi za zloupotrebe službenih položaja i povjerenja tokom dvije finansijske operacije “Telekoma Slovenije” od 2007. do 2009. godine, javili su slovenački mediji, a prenijele su agencije.

Kako je javila slovenačka agencija STA, detalji policijske akcije još nisu poznati, ali policija specijalizovana za finansijski kriminal - Nacionalni istražni biro navodno tereti bivšeg šefa borda menadžera “Telekoma Slovenije” Bojana Dremelja.

Policijska akcija je uslijedila dvije godine nakon što su istragu zatražile strane uključene u akcije “Telekoma Slovenije” u kojima je kupovan kosovski operater “Ipko.net”, te slovenački internet pretraživač “Interseek”.

Prema podacima kompanije “Dilojt”, u ove dvije akcije “Telekom Slovenije” oštećen je za oko 50 miliona evra, navodi STA, pozivajući se na nezvanične informacije.

Naknadnom istragom slovenačke antikorupcione komisije utvrđeno je da je rukovodstvo “Telekoma”, na čijem je čelu bio Dremelj, nizom propusta kompaniju dodatno oštetilo za desetak miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana