Haotično u Šentilju, izbjeglice probile ogradu

Tanjug
Haotično u Šentilju, izbjeglice probile ogradu

Ljubljana - U slovenačkom tranzitnom centru u Šentilju večeras je haotično - izbjeglice su probile ogradu, a policija pokušava da ih zaustavi, javili su hrvatski mediji.

Među izbjeglicama ima dosta majki sa djecom, naveo je HRT.

Prije nego što je probijena ograda, policajac je ljudima koji su krenuli na ogradu vikao na engleskom jeziku "Ovdje ima beba, prestanite da se gurate!".

Kako se navodi, policija je uspjela da smiri situaciju.

Prema navodima portala index.hr, u Šentilju se nalazi 3.500 ljudi, a propuštanje teče veoma sporo.

Ranije danas u Šentilju, na granici s Austrijom, izbila je tuča među izbjeglicama.

Do tuče je došlo u redu u kojem hiljade ljudi satima na hladnom vremenu čekaju da pređu u Austriju, a puštaju se samo u manjim grupama.

Broj migranata i izbjeglica koji su u zadnje dvije nedjelje ušli u Sloveniju prešao je 100.000.

Ministarka unutrašnjih poslova Slovenije Vesna Đerkeš Žnidar izjavila je da je do popodnevnih sati u tu zemlju ušlo oko 6.400 izbjeglica, kao i da se još dva voza očekuju iz Hrvatske.

Žnidar je, na konferenciji za novinare poslije sjednice vlade, rekla da su na sastanku razmatrane mjere kojima bi se ograničila ilegalna migracija.

Ona nije navela detalje, ali je kazala da se na listi nalaze i "najrestriktivnije mjere", prenela je slovenačka agencija STA.

Žnidar je navela da Slovenija ulaže maksimalne napore da bi se zaštitile granice Šengena, kao i da je njena zemlja prva na balkanskoj ruti koja pokušava da uspori priliv izbjeglica.

Ona je to nazvala neprihvatljivim, s obzirom da prije Slovenije na balkanskoj ruti postoje dvije druge zemlje članice EU.

Prema podacima slovenačke policije, Austrija je do popodnevnih sati prihvatila oko 7.000 ljudi, kao i da je na putu voz sa 600 izbjeglica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana