Haos u Hrvatskoj, Milanović predložio zasjedanje Vijeća za nacionalnu bezbjednost

G.S.
Haos u Hrvatskoj, Milanović predložio zasjedanje Vijeća za nacionalnu bezbjednost

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović predložio je premijeru Andreju Plenkoviću sazivanje sjednice Veća za nacionalnu bezbjednost.

Kako je naveo, do sjednice treba da dođe zbog vanredne i neočekivane situacije u hrvatskom pravosuđu.

U pismu upućenom Plenkoviću, Milanović je naveo da trenutna situacija negativno utiče, a mogla bi i u budućnosti negativno uticati, na usklađeno djelovanje i stabilnost državne vlasti te na nacionalnu bezbjednost Hrvatske.

Milanović, pozivajući se na Zakon o bezbjednosno obavještajnom sistemu Hrvatske, podsjetio je da su jedino Plenković i on, kao predsjednici Vlade i Republike, ovlašćeni da se dogovore i sazovu sjednicu Veća za nacionalnu bezbjednost.

"Očekujem da ćete i Vi prepoznati potrebu i prihvatiti moj prijedlog za sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost u što kraćem roku", naveo je Milanović.

Milanović je ovaj prijedlog Plenkoviću uputio nakon što je u subotu optužio vladinog kandidata za vrhovnog državnog tužioca Ivana Turudića da se kao predsjednik Županijskog suda sastajao sa Zdravkom Mamićem dok je bio osumnjičeni, ali i kasnije kada je bio pod istragom.

Milanović je rekao da Turudić ima dosta bezbednosnih prepreka da bude izabran za vrhovnog državnog tužioca te da ne bi trebalo da bude ni sudija Županijskog suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana