Haos na Zrću: Turisti pretrpjeli teške povrede

Indeks.hr
Haos na Zrću: Turisti pretrpjeli teške povrede

Policija na Pagu osumnjičila je 25-godišnjeg hrvatskog državljanina za nanošenje teške tjelesne povrede.

Iz PU zadarske kažu da ga se sumnjiči da je juče oko 2:25 na Pagu, u blizini plaže Katarelac, fizički napao i povrijedio 25-godišnjeg stranog državljanina koji se prethodno neprimjereno ponašao ispred ugostiteljskog objekta iz kojeg se udaljio.

Indeks je razgovarao sa posjetiteljem festivala Dropzone na Zrću koji je svjedočio ovom napadu. 

- Ispričao nam je da je vidio osmoricu zaštitara koji su brutalno tukli čovjeka ispred noćnog kluba Noa. Nikako to nisu radili da smire situaciju, već suprotno, htjeli su ga povrijediti, prenosi Indeks.hr.

- Sljedeće je vidio da su osmorica zaštitara odveli napadnutog čovjeka na kraj plaže Katarelac. Kaže da ne zna šta se dalje dogodilo. Rekao nam je i da su zaštitari sa Zrća, a ne sa festivala Dropzone na kojem je on bio. Na snimku koji je Indeks dobio vidi se kako više muškaraca brutalno tuče jednog.

Na majicama koje zaštitari nose vidi se ime zaštitarske firme, a glasi - Imperator Sekjuriti. Indeks je pokušao dobiti nekoga iz te firme i na dva različita broja javio nam se muški glas te rekao da smo pogriješili broj.

Zadarska policija je u saopštenju navela da je povrijeđenom strancu pružena ljekarska pomoć u zadarskoj bolnici, gdje mu je utvrđena teška tjelesna povreda. Po završetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog 25-godišnjaka je državnom tužilaštvu podnesena krivična prijava zbog teške tjelesne povrede, objavila je policija.

Širi se i snimka na kojoj zaštitar tuče influenserku na Zrću

Indeks.hr podsjeća, ranije danas su objavili i da je holandsku influenserku Alenu van Vajk i njen tim napao zaštitar zaštitarske firme tokom festivala Dropzone, koji se ovog ljeta održava na otoku Pagu, odnosno na Zrću, objavio je portal EDM Identiti. 

Snimka napada proširila se društvenim mrežama, a objavljena je i na Reditu.

Pustite me da izađem, platiću

Na snimci se vidi kako zaštitar udara muškarca prije nego što Van Vajk stane između njih, pri čemu joj zaštitar prijeti. U nastavku zaštitar udara tog istog muškarca koji sjedi na vozačevom sjedalu. Napadnuti na to viče: - Pustite me da izađem, platiću.

Zaštitar ga potom još nekoliko puta udara, a onda u trećem dijelu snimke zaštitar pokušava silom uzeti ključeve automobila od influenserke Van Vajk, udarajući je. Zaštitar je osobu koja je to sve snimala pokušao u tome spriječiti te je i tu osobu udario.

Tražio j200 evra

Kako se nezvanično doznaje, do svađe sa zaštitarom je navodno došlo zbog parkiranja. Navodno su holandska influenserka i njen tim pokušavali izaći autom s parkinga nakon što su s istog parkinga izašli i organizatori. Oni su na festivalu bili u ulozi medijskog tima samog organizatora i tvrde da su imali dogovor da mogu koristiti taj parking i napustiti ga kao i organizatori.

Na snimci se vidi da influenserka i njen kolega pokušavaju smiriti situaciju govoreći više puta da će platiti na što se zaštitar oglušivao i nastavljao ih tući. U objavi njenog tima na Reditu se tvrdi da je zaštitar od njih tražio 200 evra te da su kasnije došli i drugi zaštitari te stajali kod auta i zahtijevali da im plate. Otišli su tek kada su doznali da su Holanđanka i njen tim pozvali policiju.

Organizator: Zaštitar nema veze s nama

Organizatori Dropzone festivala navodno su komentarisali incident na Reditu i ogradili se od njega. Taj komentar trenutno nije vidljiv na Reditu, ali je bio u trenutku objave članka na portalu EDM Identiti, pa ga takvog i prenosimo.

- Sarađujemo s policijom od trenutka kad smo doznali za ovaj strašan incident koji se dogodio nekim članovima naše medijske ekipe, stoji u izjavi Dropzonea.

- Snažno osuđujemo bilo kakvu vrstu nasilja, ali ovaj zaštitar nema nikakve veze s Dropzoneom i nemamo kontrolu nad svim parkinzima u Novalji i na plaži Zrće. Ovo je izolovani incident i učinićemo sve što možemo kako bismo surađivali s odgovornim ljudima u gradu i na plaži kako bismo osigurali da se ovakve stvari nikada više ne dogode i ne unište sav trud koji ulažemo u stvaranje ovog nevjerovatnog festivala sigurnog za svaku osobu, odgovorili su iz Dropzonea.

- O incidentu smo pitali i policiju, koja ga provjerava te bi nam se trebala povratno javiti. Dropzone festival se održava svake godine od 2020., a mnogi ga smatraju svojevrsnim nasljednikom hrvatskog hard dens okupljanja Hard Island, opisuje EDM Identiti festival na kojem se incident dogodio, navodi Indeks.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana