Haos na hrvatskom primorju: U hotelu zaraženo više od 70 turista

GS
Haos na hrvatskom primorju: U hotelu zaraženo više od 70 turista

LOŠINj - Kod 70 ljudi iz Hrvatske i šestoro iz Slovenije i Austrije, koji su početkom avgusta boravili u lošinjskom hotelu „Vespera“, potvrđena je zaraza salmonelom.

Iz hotela kažu da već danima nema novih slučajeva.

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije navode da bakterija salmonela nije pronađena ni u jednom uzorku hrane i da je kod 17 zaposlenih u hotelu, koji su u međuvremenu udaljeni s posla, utvrđeno da su kliconoše.

Iz Državnog inspektorata su, odgovarajući na upit o prijavljenim slučajevima trovanja u hotelu „Vespera“ u Malom Lošinju, naveli da je sanitarna inspekcija obavila nekoliko inspekcijskih nadzora, koji se nastavljaju, što zavisi od novoprispjelih nalaza uzetih uzoraka.

Svi uzorci hrane, vode za piće i briseva površina primljeni su uredni. Ali je kod dijela zaposlenih u hotelu, koji su do daljnjeg udaljeni s posla, utvrđeno da su kliconoše.

Po nalogu sanitarne inspekcije sprovedene su mjere dezinfekcije svih prostora, opreme i uređaja, saopšteno je iz Državnog inspektorata i dodato da rezultat analize bazenske vode ne može biti uzrok trovanja.

Iz Hotela „Vespera“ danas su takođe potvrdili da se još uvijek sprovodi inspekcijski nadzor.

- Trenutno čekamo rezultate dodatnih uzoraka, svi ostali rezultati su za sada negativni te, prema našim saznanjima, već danima nema novih slučajeva, rekli su.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana