Gradonačelnik Vukovara napao policiju zbog privođenja odbornika Savanovića

Tanjug
Gradonačelnik Vukovara napao policiju zbog privođenja odbornika Savanovića

ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava oštro je napao vukovarsku policiju zbog privođenja odbornika Nemanje Savanovića, koji se sumnjiči da je učestvovao u prebijanju trojice mladića srpske nacionalnosti prošlog mjeseca u Ivakovu, jer Gradskom vijeću nedostajao glas za donošenje nekih odluka.

Savanović je u međuvremenu pušten iz pritvora, a Penava je njegovo privođenje nazvao "igrokazom i cirkusom" i "sumrakom slobodne i demokratske države".

Iz policije su tim povodom saopštili da su na svojim internet stranicama i medijima saopštili okolnosti događaja od 13. novembra, kada je pet muškaraca u dvorištu ugostiteljskog objekta u Ivankovu fizički napala tri 18-godišnjaka srpske nacionalnosti i nanijeli im tjelesne povrede, prenio je hrvatski portal Indeks.

Iz policije poručuju da su odmah po prijavi tog događaja pokrenuli istragu i utvrdili sve okolnosti događaja, koja je pokazala da su napadači napustili mjesto događaja i i povređene mladiće.

Policija je energično demantovala navode jednog medija da je ovaj događaj s kriminalističkog aspekta bio složen i poručili da su počinitelji privedeni i ispitani u skladu s prikupljenim dokaznim i drugim relevantnim činjenicama, rasvijetilili taj događaj.

"Policijska uprava ne prati niti upravlja Gradskim vijećem Vukovara, a takođe niti pojedinim odbornicima Vukovara....", stoji u policijskom saopštenju u kojem se dodaje da postupak sproveden u vezi sa krivičnim djelom i nema nikakve veze sa Gradskim vijećem Vukovara, niti njegovih odbornika.

Poručili su i da je nedvosmisleno postupak u ovom slučaju sproveden prema svim pravilima i transparentno bez uticaja drugih okolnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana