Gradonačelnik Beograda sa srpskom djecom u muzeju “Zvezde”

Srna
Gradonačelnik Beograda sa srpskom djecom u muzeju “Zvezde”

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić danas je zajedno sa djecom srpskog porijekla iz regiona, učesnicima Ljetnjeg kampa u Beogradu, obišao Muzej Fudbalskog kluba “Crvena zvezda”.

Radojičić je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je imao priliku da provede vrijeme sa djecom iz Dalmacije i BiH, koja su posjetila maticu Srbiju i njen glavni grad.

On je rekao da je 44 djece u Srbiju i Beogradu kako bi se bolje upoznali o brojnim kulturno-istorijskim i sportskim znamenitostima i sa svojom maticom, saopšteno je iz pres-službe grada Beograda.

Radojičić je prenio da je na djecu tokom ovih nekoliko dana boravka u Beogradu jedan od najjačih utisaka bila posjeta Hramu Svetog Save i susret sa Njegovom svetosti patrijarhom srpskim Porfirijem, kao i posjeta Narodnom muzeju.

On je dodao da je djeci takođe bilo zanimljivo i da dođu na stadion “Crvene zvezde” i vide koje je sve medalje Zvezda osvojila, te ocijenio da su medalje i osvojeni šampionati sportskih klubova i reprezentacija Srbije značajni svim Srbima gdje god oni živjeli.

“Beograd uvek želi da svoj deci pokaže gostoprimstvo. Kada odrastu zajedno ćemo sarađivati jer ćemo jedino tako, kroz solidarnost, opstati u teškim vremenima i postići napredak Srbije”, istakao je on, te dodao da je razgovarao i sa srpskim zlatnim košarkašicama o pripremama za Olimpijske igre u Tokiju.

Beograd je, dodao je Radojičić, grad otvoren za sve ljude, a djeca iz regiona će na ovaj način nastaviti da se povezuju sa svojim vršnjacima u matici.

Organizator Ljetnjeg kampa Sanja Lakić izjavila je da je za djecu od izuzetnog značaja da imaju direktan kontakt sa Beogradom i Srbijom.

“Osmislili smo novu priču u kojoj će svi naši mališani iz regiona da se povežu sa srpskom prestonicom, te će shodno tome deca ovde učiti više o srpskom jeziku, istoriji i kulturi”, rekla je ona.

Djeca ostaju u Beogradu još sutra, kada će provesti dio dana sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana