Građani traže hitnu sjednicu vlade zbog ubistva Šejle Bakije

SRNA
Foto: agencije

PODGORICA - Grupa građana okupila se danas na protestu ispred zgrade Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, sa kojeg je zatraženo održavanje hitne sjednice Vlade Crne Gore zbog ubistva devetnaestogodišnje Šejle Bakije.

Skup su organizovali Pokret za razvoj Tuzi i nevladina organizacija "Sistem", zajedno sa organizacijama koje se bore protiv nasilja. Protest su podržali predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj i potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak. Aleksandra Sekulić iz NVO "Sistem" rekla je da okupljeni traže hitnu sjednicu Vlade, na kojoj će se analizirati propusti zbog ubistva Bakije i utvrditi odgovornost svih službenika.

"Tražimo konkretne mjere koje će Vlada i institucije preduzeti da bi se unaprijedila zaštita žena i djece od nasilja", poručila je Sekulićeva. Neda Radović iz te NVO pitala je čija je odgovornost zato što Bakija nije zaštićena. "Javno pitamo državu - jesu li nam zakoni adekvatni i pravilno tumačeni?

Koliko su nam bezbjedna djeca? Neka nam Šejla ostane kao opomena da izađemo iz kruga ćutanja i javno dignemo glas protiv nasilja", poručila je Radovićeva. Devetnaestogodišnja Šejla Bakija ubijena je hicima iz vatrenog oružja 30. septembra, dok je njen otac Šaban Bakija teško ranjen u pucnjavi na Karabuškom polju u Tuzima. Ilir Đokaj, nevjenčani suprug ubijene, nakon pucnjave je pobjegao, a potom se predao policiji

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana