Gotovina kao heroj, ili otkaz sa HRT-a

Glas Srpske
Gotovina kao heroj, ili otkaz sa HRT-a

Zagreb - Etička komisija HRT-a razmatra prijavu koju je protiv bivšeg urednika informativnog programa Dražena Miočića podnio novinar Hrvoje Zovko. Novinar i urednik Zovko je Miočića prijavio zbog pretnji, uvreda i "prebrojavanja (etničkih) krvnih zrnaca".

Zovko u prijavi navodi da mu je Miočić pretio, da je grubo vređao njega, i nekoliko koleginica i kolega, a povodom dokumentarnog filma o generalu Anti Gotovini, na kojem Zovko radi od oktobra 2012. godine.  

Miočić je Zovka optužio da se "dokumentarac o Gotovini radi na zahtjev politike, a s ciljem da generala prikaže kao kriminalca i ratnog zločinca". Miočić je vređao, pretio da će, kada se promjeni vlast "u maniru '47. i '48. rasturiti crvene" i "potjerati ih sa televizije". I ne samo njih, već njihove "prijatelje i jatake".  

"Finale njegovog ispada bilo je skandalozno i sramotno prebrojavanje krvnih zrnaca pojedinim kolegama 'Srbima' u programu, ali i jednom ministru jer mu je uz ostale "epitete", supruga pogrešne nacionalnosti.  

Tako je ministru branitelja Predragu Matiću Fredu spominjao "srpsku i vukovarsku majku", njegov "mješani brak", a njegovu suprugu nazvao "četnikušom", naveo je Zovko u prijavi Etičkoj komisiji HRT.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana