Glumac slavio poraz »četničke i srbofilske« struje

Srna
Glumac slavio poraz »četničke i srbofilske« struje

Zagreb - Hrvatska televizija /HRT / javno se ogradila od izjave poznatog glumca Božidara Alića, koji je tokom proslave pobjede Kolinde Grabar-Kitarović rekao da se radi o porazu "četničke i srbofilske" struje.

"Dobro veče Hrvatice i Hrvati. Moja podrška gospođi Kolindi Grabar-Kitarović, jer sam dobrovoljac domovinskog rata, Hrvat i katolik.

Bogu hvala da je pobijedila gospođa Kolinda Grabar-Kitarović protiv ove udbaške, srbofilske i četničke struje. Živjeli", poručio je Alić u izjavi za HRT iz HDZ-ovog izbornog štaba.

Novinarka se na licu mjesta ljubazno zahvalila Aliću za izjavu, a reagovao je tek novinar iz studija i ogradio se od Alićevog istupa.

"HRT se oštro ograđuje od takvih izjava i govora mržnje. Radilo se o prenosu uživo u kojem reporterima nije lako u svakoj situaciji adekvatno i pravovremeno reagovati", poručili su iz HRT-a.

I tokom predsjedničke kampanje dešavali su se nacionalistički ispadi, poput napada omladine HDZ-a na Varaždince zato što glasaju za Ivu Jospipovića i optužbe da su "jugofili" i "udbaši".

Zabilježeno je i prebrojavanje krvnih zrnaca novinara HRT-a koji su vodili predizborno sučeljavanje predsjedničkih kandidata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana