Glavni urednik HTV-a podnio ostavku

Agencije
Glavni urednik HTV-a podnio ostavku

Zagreb - Direktor HRT-a Goran Radman 9. maja poslao je zahtjev etičkoj komisiji HRT-a da ispita da li je Željko Rogošić navodima koje je iznio u svojoj biografiji priloženoj uz prijavu za mjesto glavnog urednika HTV1, a koji su osporeni u javnosti, povrijedio etički kodeks HRT-a, prenose agencije.

Glavni urednik Prvog programa HTV-a Željko Rogošić podnio je neopozivu ostavku na to mjesto zbog “medijske hajke” na njega povodom mišljenja etičke komisije HRT-a da nije dao tačne podatke u svojoj biografiji.

Komisija je razmatrala u javnosti iskazane, navodno, problematične i netačne tačke u njegovoj profesionalnoj biografiji u postupku kandidature za glavnog urednika HTV 1.

To tijelo je juče jednoglasno zaključilo da je novoimenovani glavni urednik HTV1 Željko Rogošić povrijedio etički kodeks HRT-a, jer njegova biografija onako kako je napisana nije potpuno u skladu s činjeničnim stanjem.

Rogošić se u ostavci izvinio “zbog nepreciznosti ili nejasnoća u navedenim formulacijama”, koje se tiču funkcija i razdoblja kada ih je i gdje obavljao, ali smatra da baš ništa u njegovoj 30-godišnjoj profesionalnoj biografiji nije ni lažirano, ni falsifikovano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana