Glavni osumnjičeni za likvidaciju Nikole Bojovića ubijen ispred kuće u Budvi

Agencije
Glavni osumnjičeni za likvidaciju Nikole Bojovića ubijen ispred kuće u Budvi

Budva - Slobodan Šaranović (79) iz Danilovgrada osumnjičeni za ubistvo Beograđanina Nikole Bojovića (39) ubijen je ispred svoje kuće u Budvi, saopštila je policija.

Prema prvim informacijama na Šaranovića je pucano u subotu oko 22 časa iz automobila u pokretu u budvanskom naselju Dubovica. Na Šaranovića je ispaljeno najmanje 15 metaka, nakon čega je na mjestu ostao mrtav. Neposredno nakon što su se čuli rafali iz automata iz kuće je istrčala Šaranovićeva supruga, koja je tokom dana iz Beograda došla u Budvu. Nadzorne kamere su snimile napadače. Policija je nakon ubistva blokirala cijeli kvart. MUP Crne Gore saopštio je da nadležni tragaju za počiniocima.

Šaranović je optužen da je organizovao ubistvo Nikole Bojovića, da bi se osvetio njegovom bratu Luki Bojoviću koji je označen kao vođa "zemunskog klana". Luka Bojović je navodno stajao iza ubistva Šaranovićevog brata Branislava.

Branislav Šaranović je inače ubijen u Beogradu u oktobru 2009. godine, a Nikola Bojović krajem aprila 2013. godine.

Šaranović je 8. decembra prošle godine pušten iz pritvora u Spužu gdje je proveo skoro tri godine zbog sumnje da je sa Ratkom Koljenšićem iz Danilovgrada organizovao ubistvo Nikole Bojovića u centru Beograda 29. aprila 2013. godine.

Od trenutka hapšenja Šaranović je negirao krivicu. Nedavno je tokom ročišta na kojem se razmatrala kasnije vraćena optužnica kazao da "ako ikada bude u mogućnosti da će se 'odužiti' svima koji su mu smjestili da odgovara pred sudom". U optužnici piše da su planirana ubistva i Vladimira Jovanovića i Filipa Koraća, za koje su optuženi smatrali da su pripadnici Bojovićeve organizovane kriminalne grupe, a koju su smatrali odgovornom za ubistvo Branislava Šaranovića -  Slobodanovog brata, koji je usmrćen u Beogradu 2009. godine. Nedugo nakon ubistva brata, Slobodan je u izlog svoje mjenjačnice u Beogradu postavio plakat sa bratovljevom slikom i porukom da će vrijedno nagraditi svakog ko mu pomogne da otkrije nalogodavce ubistva. Istraga o ubistvu Bojovića vodi se i u Srbiji i u Crnoj Gori, a Šaranović je glavnoosumnjičeni u oba slučaja.

Izbjegao smrt

Slobodan Šaranović, vlasnik firmi u Crnoj Gori, Srbiji i Austriji, krajem prošle godine prijavio je tužilaštvu i policiji da je njemu nepoznati mladić planirao da ga ubije, ali je u posljednjem momentu odustao od te namjere. Šaranović je tada inspektorima budvanske policije ispričao da mu je na ulici prišao mladić i uperio pištolj u njega i rekao da ima zadatak da ga ubije, ali da je odustao od toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana