Glavaš prijavljen da je prijetio smrću Šeksu

Srna
Glavaš prijavljen da je prijetio smrću Šeksu

ZAGREB - Branimir Glavaš, koji je bio osuđen za ratne zločina nad srpskim civilima u Osijeku, prijavljen je zbog prijetnji smrću nekadašnjem predsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu, piše “Jutarnji list”.

Prema nezvaničnim saznanjima lista, Glavašem se duže od mjesec dana bave policija i Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu.

“Jutarnji list” piše da je neimenovani osječki advokat prije nekoliko mjeseci prišao Šeksu i prenio mu Glavaševu prijetnju smrću. Šeks nije želio da komentariše ove informacije.

Glavaš tvrdi da je Šeks naredio istragu protiv njega zbog ratnih zločina nad srpskim civilima u Osijeku počinjenih 1991. godine i zbog toga ga stalno spominje na društvenoj mreži “Fejsbuk” nazivajući ga “Sova”.

-„Sova“ je 6. aprila 2006. meni poručio sa HDZ-ove pres konferencije iz Osijeka da će mi žodsjeći oba krilaž. Danas ja „Sovi“ poručujem da je došlo vrijeme da ga potpuno očerupam - objavio je prije nekoliko sedmica Glavaš.

Glavaš je bio osuđen za ratni zločin nad srpskim civilima na osam godina zatvora, ali je oslobođen nakon što je Ustavni sud Hrvatske ukinuo pravosnažnu presudu Vrhovnog suda i postupak vratio na početak.

On je ranije na svom “Fejsbuk” profilu napisao da je tokom poslednjeg rata “pobio premalo ljudi”.

Glavaš je bio jedan od osnivača HDZ-a i početkom devedesetih godina ključna osoba u Osijeku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana