Glavaš iz zatvora Šeksu poslao tri razglednice

Večernji list, Novi list
Glavaš iz zatvora Šeksu poslao tri razglednice

Zagreb - Tri razglednice identičnog sadržaja potpisane imenom Branimira Glavaša stigle su na adresu Vladimira Šeksa, prenosi “Večernji list”.

Dvije su ga u ponedjeljak dočekale u Saboru, a jedna mu je stigla u poštanski sandučić na njegovoj zagrebačkoj adresi.

Potvrdio je to Vladimir Šeks, koji kaže da te razglednice spadaju u sferu fantazije, da o njima ništa ne misli i da ga njihov sadržaj nije nimalo zabrinuo.

Pita se i da li su one autentične.

A šta u njima piše?

Kako je objavio “Novi list”, one su naslovljene s “dragi, prijatelju”, a sadržaj je sljedeći:

“Upravo sam pročitao opširno pismo Ive Sanadera u kojem je pojasnio neke stvari i dosadašnje dileme. Radujem se skorom viđenju. Tvoj prijatelj, Branimir Glavaš” (Mostar, 12. 8. 2013.). Ako su razglednice zaista autentične i ako ih je zaista napisao i poslao Branimir Glavaš, onda se Šeksu možda i ostvarilo njegovo poređenje bivšeg premijera i šefa HDZ-a sa Zoroom osvetnikom.

Ako je Glavaš zaista od Sanadera, preko posrednika, dobio informacije koje bi se mogle odnositi na eventualni Šeksov uticaj na proces protiv Glavaša, onda bi se to moglo tumačiti kao Sanaderova osveta.

No, iako se u razglednici spominje Sanaderovo pismo, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić i predsjednik sudskog vijeća koje je osudilo Sanadera u objedinjenom slučaju Hipo – Ina, tvrdi da Sanader iz zatvora Glavašu nije poslao nikakvo pismo.

Naime, sva pisma koja bi Sanader eventualno slao stižu njemu, kao šefu sudskog vijeća, na provjeru.

– Procedura je takva da predsjednik vijeća, u ovom slučaju ja, čita poštu i procjenjuje mogu li ta pisma biti poslata (ako bi u njima bilo elemenata uticaja na svjedoke, onda se stopiraju). Ako je Sanader zaista poslao pismo Glavašu, onda je to učinjeno ilegalno jer do mene pismo nije došlo – rekao je Turudić.

U mostarskom zatvoru juče nisu mogli potvrditi da li je Glavaš slao razglednice Šeksu.

I Sanaderov advokat Goran Suić smatra da on nije pisao ni slao pismo nego je eventualno s nekim razgovarao ko je možda sročio pismo ili Glavašu prenio njegove riječi.

Glavašev advokat Veljko Miljević pak kaže da je Glavaš o Šeksu možda doznao ono o čemu su oni puno puta razgovarali pa mu se vjerovatno javio razglednicom kako “Šeks ne bi baš mirno spavao”.

– Ako zbog vas neko nekoliko godina ne spava mirno jer je u zatvoru, onda je logično da i vi kada nešto saznate toj osobi priuštite malo nespavanja – rekao je Miljević, koji očekuje da bi Glavaš iz zatvora trebao izaći iduće ljeto.

Trokut Sanader – Šeks – Glavaš iznimno je zanimljiv jer su upravo Šeks i Glavaš na famoznom saboru HDZ-a Sanaderu omogućili pobjedu nad Pašalićem, uz pomoć obezbjeđenja.

Naknadno je Glavaš označio Sanadera kao svog progonitelja koji mu “pakuje” montirani proces (slučaj “Selotejp”).

Čak se izvinjavao što je doveo tog “monstruma” na vlast.

Kada piše “dragi, prijatelju”, Glavaš o Šeksu sigurno tako ne misli.

Iako su nekada bili najbliži saradnici, njihov se odnos opisivao kao “prst i nokat”, definitivno su raskrstili 2005., kada je Glavaš izbačen iz HDZ-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana