Genije za savjetnika

Agencije
Genije za savjetnika

Skoplje - Makedonski ministar zdravlja Nikola Todorov traži pomoćnike koji moraju da imaju završen fakultet, da govore najmanje dva strana jezika i da imaju koeficijent inteligencije najmanje 140, prenose agencije.

Ministar zdravlja Makedonije Nikola Todorov traži pomoćnike, ali kandidati bi, sudeći po oglasu, morali da budu geniji, i to sa sertifikatom, piše Asošijeted pres.

U oglasu Ministarstva zdravlja navodi se da je Todorovu potrebno deset savjetnika koje bi konsultovao jednom ili dvaput mjesečno.

Dnevno bi dobijali između 3.000 i 5.000 denara (50 do 80 evra).

Od kandidata se zahtijeva univerzitetska diploma, da govore najmanje dva strana jezika i da imaju koeficijent inteligencije najmanje 140, za šta potvrdu mora da izda međunarodno udruženje natprosječno inteligentnih (MENSA).

Makedonskim javnim službenicima obično ne traže da prolaze testove inteligencije, ali, kako piše AP, Todorov umije da bude zahtjevan.

Todorov je nedavno, na primjer, razljutio ljekare povezavši njihove plate sa brojem pacijenata koje pregledaju, ukazuje AP.

Prosječni koeficijent inteligencije (ILj) je od 90 do 110, navodi agencija i ukazuje da se onaj ko ima koeficijent veći od 140 smatra genijem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana