Formiran predmet zbog navoda iz Marovićevog pisma Đukanoviću

SRNA
Foto: Arhiva

PODGORICA - Specijalno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom navoda iz otvorenog pisma koje je pravosnažno osuđeni nekadašnji funkcioner DPS-a Svetozar Marović uputio predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.

Marović u pismu, između ostalog, pita Đukanovića ko je od njih dvojice ruskom oligarhu Olegu Deripaski prodao zemljište od 50.000 metara kvadratnih, "čime je država oštećena za 100 miliona evra".

"Provjerićemo navode o prodaji zemlje, a ukoliko za ostalo što je pomenuo predmeti nisu formirani i oni će biti", rečeno je u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Nekadašnji funkcioner DPS-a Svetozar Marović uputio je juče otvoreno pismo svom dugogodišnjem saradniku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću u kojem mu poručuje da ga ponovo na isti način pokušava zloupotrijebiti kako bi spasio sebe.

"Imaš li stida, čovječe? Srami se pred sobom kada nećeš pred onima koji ti i danas naivno vjeruju. Imaš ti, kažeš, razumijevanja za američke sankcije protiv mene, koga si nekad prijateljem zvao. Jesu li to oni Amerikanci koje si plaćao preko lobističkih grupa Soroša", naveo je Marović, između ostalog, u pismu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana