Florens Artman - Propast međunarodnog prava

Agencije
Florens Artman - Propast međunarodnog prava

Podgorica - Nekadašnji portparol Haškog tužilaštva Florens Artman ocijenila je da je presuda bivšem komandantu takozvane Oslobodilačke vojske Kosova /OVK/ Ramušu Haradinaju propast za međunarodno pravo.Artmanova je za crnogorsku Televiziju "Vijesti" rekla da se Tribunal ponaša kao povincijalni sud i da je doživio poraz jer je odustao od traženja istine.

"Međunarodno sudstvo je kreirano da uradi ono što ne može domaći sud, da zaštiti svjedoke, da ima stav i snagu vezano za optuženike koji imaju moć i koji bi mogli poremetiti cijeli proces i spriječiti izvođenje pravde. Na kraju vidimo da se Haški tribunal u nekoliko predmeta ponaša kao provincijalni sud. Za slučaj Haradinaj bilo je političke prepreke izvan Tribunala da se ne optužuje nijedan pripadnik iz OVK", rekla je Artmanova.

Ona je rekla da je u predmetu protiv Haradinaja bilo očiglednih problema sa svjedocima.

Artmanova je navela da je Tribunal negirao da je veliki broj svjedoka Haškog tužilaštva ubijen, u ovom slučaju više od 10, dodajući da nije utvrđeno da li su to bile slučajne smrti, nesrećni slučajevi ili samoubistva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana