Filip Vujanović predsjednik Crne Gore

Agencije
Filip Vujanović predsjednik Crne Gore

Podgorica - Crnogorska Državna izborna komisija (DIK) potvrdila je pobjedu Filipa Vujanovića na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, koji su održani 7. aprila, prenose agencije.

DIK je utvrdila da je, prema konačim rezultatima izbora, Vujanović osvojio 51,21 odsto glasova, a njegov protivkandidat Miodrag Lekić 48,79 odsto glasova.

Za Vujanovića je, prema objavljenim podacima, glasalo 161.940 građana Crne Gore, a za Lekića 154.289.

Na izbore održane 7. aprila izašlo je 63,90 odsto birača sa pravom glasa.

Na protestu Lekićevih pristalica, u subotu 20. aprila, istaknuto je da je “stvarni predsjednik” Crne Gore Lekić, a ne Vujanović, i zatraženo da predsjednički izbori budu poništeni i da potom budu raspisani novi.

Vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS), čiji je Vujanović bio kandidat, nakon protesta Lekićevih pristalica ocijenila je da je sam Lekić na tom skupu priznao sopstveni poraz.

Lekić je na protestu rekao da je od toga što on “neće ući u predsedničku kancelariju važnije da Crna Gora bude demokratska država i zajednička kuća poštenih građana”.

Na osnovu tih riječi, DPS je ocijenio da je Lekić priznao pobjedu Vujanovića.

Lekićev izborni štab je ranije tražio da se ponište rezultati izbora na svim biračkim mjestima na kojima se glasalo putem pisma.

Prema zvaničnim podacima, na taj način je glasalo više od 11.000 građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana