Evo kolike su nove plate Plenkovića i Milanovića

Agencije
Evo kolike su nove plate Plenkovića i Milanovića

ZAGREB - Premijer Hrvatske Andrej Plenković i njegova vlada koju čine Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), Domovinski pokret (DP) i manji koalicioni partneri odlučili su značajno podići plate ministrima, skupštinskim poslanicima, državnim sekretarima, ustavnim sudijama, ali i svim ostalim državnim službenicima.

Dok Plenković o svemu još uvijek ne želi mnogo govoriti, rječitiji je njegov glavni koalicioni partner, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.

- Kroz zadnja dva-tri sastanka o procentima s kojima bi išlo povećanje, bila je riječ o iznosu od 70 posto ili više, rekao je Penava za RTL.

- Odluka bi bila donijeta u avgustu ili krajem jula. Primenjivala bi se najranije od 1. jula, odnosno s isplatom plata u avgustu, dodao je Penava.

Ako ovaj prijedlog bude usvojen ovako kako kaže Penava, nove plate hrvatskog premijera Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića iznosile bi:

Plenković - najmanje 5.211 evra (stara plata 3.263 evra neto)
Milanović - najmanje 5.804 evra neto (stara plata 3.587 evra neto)

Treba napomenuti da su, prema onome što je rekao šef DP-a, ovo najmanji mogući iznosi novih plata čelnih ljudi Hrvatske. Plate bi u istom procentu trebale rasti i ministrima, državnim tajnicima, saborskim zastupnicima, ustavnim sudijama...
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana