Erjavec smijenjen sa mjesta pregovarača

Agencije
Erjavec smijenjen sa mjesta pregovarača

Ljubljana - Ministar spoljnih poslova Slovenije Karl Erjavec izjavio je da je do ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora sa EU moglo doći početkom marta da nije smijenjen sa mjesta pregovarača o pitanju Ljubljanske banke, prenose agencije.

- Stvar smo praktično doveli do kraja. U to je bilo uloženo deset mjeseci napora - rekao je Erjavec slovenačkim medijima.

On smatra da će do sastanka predsjednika vlada Zorana Milanovića i Janeza Janše 10. marta u Zagrebu biti riješeni tehnički detalji u vezi sa sporazumom o Ljubljanskoj banci.

Ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora bi, prema riječima Erjaveca, trebalo da uslijeli na vanrednoj sjednici parlamenta samo što sada još nije jasno kada će se to dogoditi.

Predsjednik Vlade Slovenije Janez Janša neočekivano je smijenio Erjaveca sa mjesta pregovarača o pitanju Ljubljanske banke sa hrvatskom koleginicom Vesnom Pusić.

Erjavec, koji je najavio skori izlazak iz Vlade, smatra neopravdanim kritike da bi zbog svog skorog izlaska iz vlade bio nevjerodostojan pregovarač.

O ostavci na mjesto ministra spoljnih poslova Erjavec će govoriti u petak, a parlament će o tome formalno biti upoznat početom marta.

Iz vladajuće koalicije povući će se i Demokratska stranka penzionera na čijem je čelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana