Episkopi Jovan i Kiril dobili krst i panagiju mitropolita Amfilohija

Srna
Episkopi Jovan i Kiril dobili krst i panagiju mitropolita Amfilohija

PODGORICA - Episkopi pakračko-slavonski Jovan i južno-centralnoamerički Kiril dobili su danas na poklon krst i panagiju blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija.

Dragocjene poklone im je u Cetinjskom manastiru uručio administrator Mitropolije crnogorsko-primorske i episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, koji je istakao da je stari običaj da djeca od svog duhovnog oca imaju ponešto za uspomenu.

“Arhijeriji koji su podignuti u ovoj obitelji najljepše je da dobiju znake arhijerejskog dostojanstva - krst i panagiju. Neka vam budu za uspomenu, za ukrepljenje i za sjećanje i čuvanje našega zajedništva i nas kao duhovnih čeda i uopšte jedinstva Crkve za sva buduća vremena”, rekao je vladika Joanikije.

On je rekao da su se danas u Cetinjskom manastiru podsjetili velikog mitropolitovog djela.

“On nam je ostavio veliko zavještanje. I naravno, po tome što nam je on ostavio i zavještao svojim životom i svojim djelima - i ono što znamo i ono što je negdje ostalo skriveno u tajni njegovog odnosa sa Bogom - mi danas ovdje osjećamo njegovo prisustvo. Posebno mi, njegova duhovna čeda”, rekao je episkop Joanikije.

Vladike Jovan i Kirilo jutros su sa episkopom Joanikijem služili Svetu arhijerejsku liturgiju u Cetinjskom manastiru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana