Episkop dalmatinski Nikodim posjetio Cetinjski manastir

Srna
Episkop dalmatinski Nikodim posjetio Cetinjski manastir

CETINjE - Njegovo preosveštenstvo episkop dalmatinski Nikodim istakao je danas tokom posjete Cetinjskom manastiru da Crkva, kada je na raspeću, najviše doprinosi spasenju svijeta.

 “Osjetio sam potrebu da vas vidim zbog stradanja koje imate sada, u ovo naše, savremeno doba, kada se to ne bi trebalo dešavati, s obzirom na ljudska prava i sve tekovine savremenoga sveta. Ali, mi smo u ovim šturim krajevima punim kamena uvek bili stradalna Crkva. I Crkva može da bude najviše i da pokaže to što jeste, upravo kada je stradanje i kada se nalazi na krstu i raspeću”, rekao je episkop Nikodim.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske saopšteno je da je episkop Nikodim, koji se u Cetinjskom manastiru poklonio ruci Svetog Jovana Krstitelja, ćivotu Svetog Petra Cetinjskog i čestici Časnog Krsta Gospodnjeg, izrazio veliku radost ovom posjetom.

Ovo je njegova prva posjeta Cetinjskom manastiru od kako je stupio na dužnost episkopa dalmatinskog.

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit Amfilohije rekao je da su i prethodnici episkopa Nikodima dolazili na Cetinje.

“A, imali smo i mitropolite iz Dalmacije. Dobrodošao si ovdje i donio krst raspete Eparhije dalmatinske da i nama malo pomogneš u nošenju ovdašnjeg krsta. Uvijek si dobrodošao i neka Gospod blagoslovi tvoje puteve”, istakao je mitropolit Amfilohije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana