Eparhija mileševska: Svešteniku Saši Janjiću prijeti deportacija?

Srna
Eparhija mileševska: Svešteniku Saši Janjiću prijeti deportacija?

PODGORICA - Arhijerejskom namjesniku pljevaljskom protojereju-stavroforu Saši Janjiću uručen je poziv da se jutros javi u stanicu granične policije u Pljevljima, saopštila je Eparhija mileševska.

 

"Sudeći po aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori i progonu Srpske pravoslavne crkve i njenog sveštenstva, postoji opravdana bojazan da će svešteniku Saši Janjiću danas biti uručeno rješenje o deportaciji", navode iz Eparhije mileševske.

Sinoć, odmah nakon uručivanja policijskog poziva, stanovnici Pljevalja i okolnih mjesta počeli su da se okupljaju oko Hrama Svetog Velikomučenika Georgija na Gukama, gdje otac Saša živi sa suprugom i dvije ćerke, u znak podrške svom svešteniku.

Njegovo preosveštenstvo episkop mileševski Atanasije apelovao je na nadležne organe da pokažu minimum ljudskosti i obustave sve postupke koji unose smutnje i nemir u narod.

"Narod pljevaljskog namjesništva Mileševske eparhije uznemiren je viješću o mogućnosti progona svoga sveštenika. Nadležni treba da učine sve da sačuvaju mir među narodom, a ne da dosipaju ulje na vatru vršeći represiju nad svojim narodom i njegovim sveštenstvom", naglasio je Episkop Atanasije", prenosi Eparhija mileševska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana