Elena Ponomarjova - Kosovo tvorevina moćnika

Agencije
Elena Ponomarjova - Kosovo tvorevina moćnika

Beograd - Republika Kosovo nastala je zbog interesa velikih sila koje kontrolišu tokove novca, izjavila je Elena Ponomarjova sa Moskovskog instituta za međunarodne odnose, prenijele su agencije.

Prema njenim riječima, samozvana republika Kosovo nastala je kao rezultat agresije SAD i NATO na suverenu državu Srbiju i ta tvorevina služi interesima svjetske vrhuške, objasnila je ona.

- Konkretno, riječ je o nekoliko desetina kraljevsko-aristokratskih i bankarskih porodica koje kontrolišu glavne globalne finansijske tokove i djelatnost multinacionalnih kompanija - rekla je Ponomarjova.

Ona je izjavila za "Glas Rusije", povodom pet godina od samoproglašenja Kosova kao nezavisne države da je samozvana republika Kosovo leglo međunarodnog kriminala, ilegalnog biznisa i latentnog terorizma.

- Kosovo je odličan primjer mafijaško-terorističke države i nalazi se rame uz rame sa Avganistanom, koji je bio jedna od prvih zemalja koja je priznala Kosovo - istakla je Ponomarjova.

Ona je navela da ne bi trebalo zanemariti mišljenje Džona Laflanda, britanskog naučnika i člana britanskog Helsinškog odbora za ljudska prava, da je "suverenitet Kosova fikcija, a da se realna vlast nalazi u rukama službenika EU i vojske NATO-a".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana