Džomić nema problema sa MUP-om Crne Gore, nego sa ANB

Srna
Džomić nema problema sa MUP-om Crne Gore, nego sa ANB

Podgorica - Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević rekao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ mora da sprovodi zakon, a paroh podgorički Velibor Džomić to želi da predstavi kao lični obračun.

Konjević za crnogorske elektronske medije kaže da Džomić nema problem i spor sa MUP-om, već sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost /ANB/, koja ga označava kao opasnost po nacionalnu bezbjednost.

"Zakon o strancima nas eksplicitno obavezuje u članu 36 i članu osam da ne smijemo odobriti privremeni boravak licima koje ANB označava kao opasnost po državne interese. Takođe, Zakon izričito naređuje da se licima koja ANB označava kao opasnost po nacionalnu bezbjednost zabranjuje ulazak u Crnu Goru", rekao je Konjević.

Ako Džomić dobije mišljenje ANB-a da nije smetnja po nacionalnu bezbjednost Crne Gore, kaže Konjević, on će tada dobiti i rješenje o produženju privremenog boravka u skladu sa pozitivnim propisima.

Džomićeva žalba na rješenje MUP-a da mora da napusti Crnu Goru predata je danas Upravnom sudu, koji će o tome donijeti odluku u roku od pet dana.

Džomić je juče napustio Crnu Goru, nakon što je u podgoričkom Centru bezbjednosti uzeo rješenje MUP-a. On se trenutno nalazi u Trebinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana