Džomić: Konjević zloupotrijebio ovlaštenja

Srna
Džomić: Konjević zloupotrijebio ovlaštenja

Podgorica - Podgorički paroh protojerej stavrofor Velibor Džomić rekao je Srni, povodom odluke crnogorske policije da do ponedjeljka mora da napusti Crnu Goru, da je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević u ovom slučaju zloupotrijebio javna ovlašćenja i prekršio svaki ljudski i profesionalni kodeks.

Džomić je naglasio da će to vrlo brzo biti utvrđeno, ističući da je Konjević ko zna koji put u javnost namjerno plasirao neistine.

Paroh podgorički poručio je ministru da "obuzda svoje rasplamtale strasti i svede u normalu svoje najniže nagone". "Nema potrebe da bruka Crnu Goru na ovakav način. Rešenja još nisam primio, a primiću ih sutra. Na taj, kao i na druge načine, iskazujem poštovanje prema državi i njenim propisima", rekao je Džomić.

On je naglasio da je, umjesto da digne policiju na noge i rasvijetli desetine nerasvijetljenih ubistava, Konjević juče digao na noge policiju kako bi mu /Džomiću/ nezakonito bilo uručeno nekakvo rješenje.

"Zakon izričito zabranjuje da se stranke pozivaju radi uručenja rješenja i organe obavezuje da ih uručuju poštom ili na drugi, za stranku prikladniji, način. Nisam prihvatio nezakonit telefonski poziv, a poslije toga, u kasnim večernjim satima izvršili su policijsku akciju opsedanja mog stana", naveo je Džomić. 

Paroh podgorički je naveo da je taj "spektakularni poduhvat" završen tako što su mu na vratima ostavili poziv da u neradni dan, odnosno u nedjelju, 8. februara, u 12.00 časova dođe u Sektor granične policije u Podgorici.

Džomić je ocijenio da je evidentan pokušaj ministra Konjevića da postupak koji traje pune četiri godine brzopotezno okonča, i to u toku vikenda. 

"Konjevićevu frustriranost i opsednutost mojom malenkošću tumačim kao nastavak zloupotrebe službenih ovlašćenja i kršenje zakona. U velikom je strahu zato što je donio nezakonito rješenje i zato na silu pokušava da ovu stvar brutalno istjera do kraja kako bi preduprijedio presudu Upravnog suda", dodao je Džomić.

On je zamolio medije da ne nasjedaju na "dezinformacije koje plasira Konjević" i uputio poziv da predstavnici medija sutra u 12.00 času budu ispred bivše zgrade Centra bezbjednosti Podgorica gdje će se, nakon prijema rješenja, obratiti javnosti.

Džomić mora da napusti Crnu Goru do ponedjeljka, 9. februara, jer je crnogorski MUP donio rješenje o njegovom o protjerivanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana