Džeksonvil: Kaucija od milion dolara za Čauševića

Agencije
Džeksonvil: Kaucija od milion dolara za Čauševića

Džeksonvil - Sudija Rasel Hili odredio je kauciju u visini od milion dolara Željku Čauševiću, porijeklom iz BiH, optuženom da je radnicima obezbjeđenja Međunarodnog aerodroma u Džeksonvilu rekao da u rancu ima bombu, nakon čega je terminal evakuisan.

Tokom pretrage nije pronađen eksploziv.
Čaušević /39/ nije se oglašavao tokom kratkog ročišta pred Okružnim sudom oblasti Duval prema optužbama za lažno prijavljivanje o podmetanju bombe i posjedovanje lažne naprave.

Prema podacima policije, Čaušević, koji je američki državljanin porijeklom iz BiH, prišao je agentu Administracije za bezbjednost u saobraćaju i rekao mu da bi u rancu "trebalo da ima bombu". Unutar ranca službenici su pronašli malu vagu sa dvije baterije i mikročipom.

Čaušević je vlastima rekao da ima detonator, koji je u stvari daljinski upravljač, a u torbi je pronađen i mobilni telefon.

Zbog bombaške prijetnje aerodrom u Džeksonvilu bio je zatvoren oko pet časova, a odgođeno je i nekoliko letova dok su brojni putnici čekali na pisti.

Nije poznato da li je Čaušević trebao nekud da otputuje i vlasti nisu objavile motiv njegovih postupaka.

Druga osoba, koja se ponašala sumnjuvo, uhapšena je u isto vrijeme kada i Čaušević, ali su vlasti saopštile da ova dva slučaja nisu povezana.

Policajci su prišli Manuelu Riveri /35/ jer se sumnjivo ponašao i pokušao da se umiješa među putnike.

On nije poslušao ni naređenje da se zaustavi i jedan od policajaca ga je fizički savladao, nakon čega je uhapšen zbog opiranja pri hapšenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana