Džakula: Rezultat političkog nečinjenja HDZ-a i SDSS-a

Agencije
Džakula: Rezultat političkog nečinjenja HDZ-a i SDSS-a

Banjaluka - Predsjednik Srpskog demokratskog foruma /SDF/ u Hrvatskoj Veljko Džakula smatra da su najnoviji događaji u Vukovaru rezultat političkog nečinjenja koalicije HDZ-a i Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/, koja je 9 godina vladala u Hrvatskoj.

Džakula je rekao da se vlast u Hrvatskoj ponaša "veoma nespretno i nesposobno".

Prema njegovim riječima, vlast je trebalo da nastupa kao država potpuno javno i transparentno, da izvrši pripremu i da građani shvate da svako kršenje zakona predstavlja rušenje legalno izabranih vlasti i dovođenje u pitanje Ustava, zakona i propisa.

On je ocijenio da najnovijim događajima u Vukovaru ne treba pridavati veliku pažnju, jer je riječ o manjoj grupi velikih hrvatskih nacionalista, kojih će biti još dugo i koji neće moći biti potpuno zanemareni.

"Njima ne treba davati toliko važnosti, već država treba da funkcioniše u punom smislu, a ona ima načina kako da ih izbjegne i zaobiđe i provodi svoje zakone koje je donijela - da bi građani srpske nacionalnosti mogli osjetiti da je to njihova država i da u njoj mogu normalno da žive", zaključio je Džakula.

U Vukovaru se jutros okupilo oko 250 hrvatskih ratnih veterana, koji protestuju zbog ćirilice na dvojezičnim tablama. Demonstranti su juče tokom prijepodneva slupali čekićem table na zgradama Poreske uprave i policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana