Dvor: Uručeno sanitetsko vozilo kupljeno uz pomoć Srbije

Srna
Dvor: Uručeno sanitetsko vozilo kupljeno uz pomoć Srbije

DVOR - Načelnik opštine Dvor Nikola Arbutina uručio je danas direktoru Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije Tomislavu Fabijanecu novo sanitetsko vozilo nabavljeno uz pomoć Srbije.

“Ovo vozilo će znatno poboljšati kvalitet usluga Hitne medicine u Dvoru. Bilo je problema, posebno zimi, jer postojeća vozila nisu mogla doći do udaljenijih dijelova opštine. Osim toga, bila su i neudobna za prevoz pacijenata 65 kilometara do Siska”, izjavio je Arbutina Srni.

On je naveo da je cijena vozila 543.750 kuna /oko 134.000 KM/, od čega je pomoć Srbije 317.000 kuna /79.250 KM/, a 226.750 kuna /56.687 KM/ je obezbijedila opština Dvor.

Prema njegovim riječima, sada Hitna medicina u Dvoru ima najbolje vozilo u Sisačko-moslavačkoj županiji.

“Vozilo ima osnovu opremu, a Medicinska služba ima ostalu neophodnu opremu, te će sanitet biti kompletno opremljen. Ugovorom je definisano da će biti u službi u Dvoru, za potrebe građana ove opštine”, naveo je Arbutina.

Osim toga, zahvaljujući donaciji Srbije nabavljen je traktor sa priključenim malčerom vrijednosti oko 45.000 evra za potrebe preduzeća “Komunalac” koji je već u upotrebi.

Prema njegovim riječima, ova pomoć dogovorena je ranije prilikom posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića opštini Vrginmost i dogovor je u potpunosti ispoštovan.

Uručenju sanitetskog vozila u Dvoru danas je prisustvovao i predsjednik Savjeta Srpskog nacionalnog vijeća i saborski zastupnik Milorad Pupovac, koji je učestvovao u dogovoru o donaciji i njenoj realizaciji.

Arbutina je dodao da su prošle godine u Dvoru realizovani projekti vrijedni 29.138.896 kuna /7.285.000 KM/ koji su u najvećem dijelu finansirani iz fondova EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana