Dvojici Srba iz Negoslavaca određen jednomjesečni pritvor

Srna
Dvojici Srba iz Negoslavaca određen jednomjesečni pritvor

ZAGREB - Istražni sudija u Osijeku odredio je jednomjesečni pritvor dvojici Srba iz Negoslavaca kod Vukovara zbog sumnje da su počinili ratni zločina na Ovčari u novembru 1991. godine.

Advokat osumnjičenih rekao je novinarima da su i predviđali da će sudija uvažiti zahtjev tužilaštva, te dodao da će se žaliti, prenose hrvatski mediji.

Dvojica Srba osumnjičeni su da su kao pripadnici formacija SAO Krajine 20. novembra 1991. godine na prostoru Poljoprivrednog dobra “Ovčara”, kod Vukovara, zajedno sa više lica fizički zlostavljali veći broj zarobljenika dovezenih iz vukovarske bolnice, saopšteno je ranije iz hrvatskog MUP-a.

Riječ je o dvojici muškaraca, u dobi od 72 i 57 godina, koji su uhapšeni juče u Negoslavcima u akciji službenika Radne grupe Direktorata hrvatske policije za istraživanje ratnih zločina, koja je sprovedena u saradnji sa tužilaštvom i Bezbjednosno-obavještajnom agencijom.

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocijenio je da sramno hapšenje osmorice Srba u selu Negoslavci predstavlja smišljenu provokaciju i čin bezumlja Hrvatske, te pozvao Ministartsvo spoljnih poslova Srbije da hitno uputi najoštriji protest zvaničnom Zagrebu.

On je naveo da je hrvatska policija juče uhapsila osmoricu Srba, od koji su šestorica u toku dana puštena na slobodu - Branko Abadžić, Dušan Božičković, Golub Planinac, Ljubo Mišanović, Ratko Latinović i Vojo Ivčević, dok su Vojin Krstić /71/ i Draženko Đokić /57/ zadržani u pritvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana