Dvojezične ploče u Vukovaru do majskih izbora

RTS
Dvojezične ploče u Vukovaru do majskih izbora

Vukovar - Predsjednik Izvršnog odbora Samostalne demokratske srpske stranke Boro Rkman izjavio je da očekuje da dvojezične ploče na državnim i drugim ustanovama u Vukovaru budu postavljene do majskih lokalnih izbora.

- Znamo da su dvojezične table u pripremi. Očekujem da će na državne i druge institucije biti postavljene do lokalnih izbora u maju, a one kojima će se označavati ulice, te ulazi i izlazi iz grada Vukovara do ljeta, a možda i ne prije jeseni - istakao je Rkman.

Komentarišući proteste tzv. Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara, Rkman je za RTS rekao da u svakoj demokratskoj državi donesene zakone država poštuje, te da u SDSS-u to očekuju i od Hrvatske.

- Ako imate uporište u zakonu, onda ne morate ni tražiti niti lobirati da se taj zakon primjenjuje. Ovdje imamo primjer da ljudi ne žele primjenu zakona države za koju su se borili - istakao je Rkman.

Članovi tzv. Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara prekrili su tokom vikenda crnim tkaninama nekoliko spomen-obilježja iz proteklog rata, protestujući zbog najavljenog uvođenja službene dvojezičnosti u ovom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana