Dubrovnik: U moru pliva marihuana?

Agencije
Dubrovnik: U moru pliva marihuana?

Dubrovnik - Na šest mjesta u moru kod Dubrovnika, u posljednjih mjesec dana pronađeno je više desetina paketa u kojima se najvjerovatnije nalazi marihuana, javile su agencije.

U dubrovačko-neretvanskoj policijskoj upravi kažu da je riječ o karakterističnim “oblepljenim” paketima u kojima se, inače, krijumčari ta vrsta droge.

Ali, kako su se paketi plutajući u moru natopili vodom, tačna količina njihovog sadržaja nije utvrđena.

O pronalasku je obavješteno državno pravobranilaštvo, a paketi su poslati u Centar za forenzičarska ispitivanja, istraživanja i vještačenja gdje će se utvrditi da li je riječ o marihuani.

Iako je ovakvih slučajeva, posebno nakon nevremena, bilo i ranije, s obzirom da je dubrovački akvatorij najbliže otvorenom moru, u policiji ne žele da nagadjaju kako su paketi dospjeli u more.

U posljednjih mjesec dana paketi s biljem nalik marihuani u šest navrata su pronađeni u moru uz obale Lastova, Prevlake, Lokruma, Konavala i Lopuda.

Uz pojedinačne, više pakete je nadjeno u torbama, a osim pomorske policije pronalazili su ih i ribari.

- Nakon prvog pronalaska pomorska policija intenzivnije obilazi celokupni akvatorij u cilju pronalaska sumnjivih paketa i sprečavanja moguće zlouporabe - izvjestila je policija koja je na svojim internetskim stranicama pozvala građane da u slučaju pronalaska sumnjivih paketa o tome odmah obaveste policiju, piše agencija Hina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana