Državljanin Turske oštetio Crnu Goru za skoro pola miliona evra

Srna
Državljanin Turske oštetio Crnu Goru za skoro pola miliona evra

PODGORICA - Policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala podnijeli su Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru krivičnu prijavu protiv državljanina Turske čiji su inicijali M.D. /41/ i dva pravna lica zbog sumnje da su utajom poreza i doprinosa oštetili budžet Crne Gore za 477.093 evra

"Sumnja se da je M.D. kao izvršni direktor u pravnom licu DNZ trejd Budva i ovlašteno lice u pravnom licu Tetemontana Budva tokom 2021. i 2022. godine izvršio krivično djelo utaja poreza i doprinosa", saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

On je u knjigovodstvu ovih pravnih lica prikazivao lažne fakture dobavljača po kojima nije isporučivana roba, niti su izvšene usluge i radovi, kako bi neosnovano ostvarili pravo na odbitak pretporeza, odnosno ulaznog PDV-a radi sticanja protivpravne imovinske koristi na štetu budžeta Crne Gore.

Ovakvim načinom poslovanja privredno društvo "Tetemontana" Budva nanijelo je štetu budžetu Crne Gore u iznosu od 234.361 evra, dok je privredno društvo "DNZ trejd" Budva nanijelo štetu budžetu Crne Gore od 242.732 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana