Državljanin BiH osumnjičen za ubistvo radnika obezbjeđenja uhapšen u Beogradu

GS
Državljanin BiH osumnjičen za ubistvo radnika obezbjeđenja uhapšen u Beogradu

PODGORICA- Državljanin BiH i Srbije N.M (37), koji je osumnjičen za ubistvo radnika obezbjeđenja Ljubiše Mrdaka u Nikšiću, uhapšen je u Beogradu, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Kako "Nezavisne novine " nezvanično saznaju uhapšen je Nemanja Miljković, alijas Nemanja Kaurin.

Iz policije su naveli da je osumnjičeni uhapšen 17. juna.

"Osumnjičeni N.M je međunarodno traženo lice i za njim je raspisana međunarodna potjernica Interpola Podgorica, na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici radi vođenja krivičnog postupka. N.M. je osumnjičen da je 20. oktobra prošle godine u Nikšiću, sa više saizvršilaca, izvršio razbojništvo, prilikom čega je na radnom mjestu poginuo radnik firme obezbjeđenja 'Sekjuriti gard Montenegro' Ljubiša Mrdak", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije Crne Gore naveli su da slijedi komunikacija nadležnih ministarstava pravde obje države u okviru postupka izručenja. Ranije je u Beogradu uhapšen i još jedan od osumnjičenih za ubistvo Ljubiše Mrdaka, i to banjalučanin Srđan Svjetlanović.

Za ovu pljačku su još osumnjičeni Petar Zolak (33) iz Laktaša i Stojan Albijanić (27) iz Bileće, Mitar Knežević (40) iz Nikšića, Stefan Regojević (33) iz Banjaluke, koji su pritvoreni u Crnoj Gori.

Krvavo razbojništvo izvršeno je 20. oktobra 2021, a iz pošte je ukradeno 423.000 evra.

Pljačkaši su na parkingu iza pošte u „nisan kaškaiju“ sa registarskim oznakama BiH čekali transport novca pošte. 

Bili su naoružani sa dvije automatske puške, pištoljem i biber sprejom. Prvo su napali dva radnika obezbjeđenja „Sekjuriti i gard Montenegro“ koje su poprskali biber sprejom i udarali kundacima.

Mrdak je kolegama priskočio u pomoć i ubijen je iz blizine hicem iz puške, kalibra 7.62 mm.

Za to vrijeme, druga dvojica pljačkaša vreće s novcem ubacivali su u džip kojim su došli. Prema izjavama očevidaca, pljačkaši su imali na sebi duže kabanice i kapuljače.

Nakon što su pokupili novac razbojnici su pobjegli i u mjestu Grebice zapalili „nisan“ za koji je utvrđeno da je 8. septembra ukraden u Šantićevoj ulici u Derventi. Ispostavilo se da su na vozilu bile nepripadajuće registarske oznake, na kojima je ranije vozilo snimljeno nadzornim kamerama.

Upravo je „kaškai“ bio ključni trag koji će dovesti do rasvjetljavanja cijelog slučaja. Na osnovu njega identifikovan je prvi osumnjičeni i utvrđeno je na koji način i kada je prešao granicu BiH i Crne Gore. Tokom istrage utvrđeno da su skoro svi učesnici u ubistvu iz Banjaluke.

Došlo se i do višestruko osuđivanog razbojnika Kneževića, koji je ubrzo uhapšen. Veliku pomoć u istrazi je pružilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske i otkriveni su identiteti ostalih osumnjičenih.

Pretresano i provjereno na desetine stanova u Crnoj Gori, kao i destine u BiH. Crnogorska policija izuzela je nadzore sa 250 kamera, analizirala telekomunikacije, ispitala svjedoke…

Utvrđeno je da grupa djelovala organizovano i snihronizovano od juna mjeseca. Pripremili su oružje, iznajmili više stanova i u različitim fazama u planiranju pljačke koristili su najmanje sedam vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana