Državljanin BiH na autoputu u Hrvatskoj vozio u suprotnom smjeru

Agencije
Državljanin BiH na autoputu u Hrvatskoj vozio u suprotnom smjeru

Okučani - Vozač koji je vozio automobil sa BiH registracijskim oznakama prijavljen je juče da se kreće autoputom kod Okučana u suprotnom smjeru južnom kolničkom trakom čime je prouzrokovao saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih a oštećeno je nekoliko vozila.

Nedugo nakon što je Policijskoj upravi brodsko-posavskoj stigla prijava, na istom autoputu se dogodila saobraćajna nezgoda koju je prouzrokovao isti vozač, a pri čemu je oštećeno nekoliko vozila.

Vozač je napustio mjesto nezgode, ali je naknadno uhapšen na graničnom prelazu Stara Gradiška.

Nakon što su policajci napravil uviđaj, utvrđeno je da je do saobraćajne nezgode došlo kada je 81-godišnji državljanin BiH, upravljajući privatnim automobilom južnom kolničkom trakom u smjeru Zagreba (u zabranjenom smjeru), u jednom trenutku prešao automobilom na saobraćajnu traku za zaustavljanje vozila u nuždi, a potom je u namjeri okretanja automobila, vožnjom unazad, započeo kretanje prema voznoj saobraćajnoj traci.

Tom prilikom je došlo do udara teretnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je u smjeru Lipovca upravljao 83-godišnjak, u zadnji dio privatnog automobila kojim je upravljao 81- godišnji državljanin BiH, izvjestio je brodportal.hr.

Nakon toga, došlo je do ispadanja metalnih dijelova skele iz tovarnog sanduka navedenog teretnog automobila i rasipanja istih po putu, na koje je su potom naletjeli teretni automobil slavonsko brodskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 49-godišnjak, privatni automobil njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 41-godišnjakinja i privatni automobil beogradskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 44-godišnjak.

Nakon što je prouzrokovao nezgodu, 81-godišnjak je napustio mjesto događaja te je u 19:35 sati zaustavljen na graničnom prelazu u Staroj Gradiški, gdje je i uhapšen.

U ovoj prometnoj nezgodi nije bilo povrijeđenih osoba. Policija će 81-godišnjeg vozača zbog počinjenih prekršaja privesti Sucu za prekršaje u Slavonskom Brodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana