Drugi čovjek kotorske policije član kavačkog klana

Agencije
Drugi čovjek kotorske policije član kavačkog klana

Podgorica - Pomoćnik komandira kotorske policije Zlatko Samardžić priznao je tužiocima da je sarađivao sa "kavačkim" narko-klanom.

On je priznao da je članovima jednog od zaraćenih kotorskih narko-klanova odavao povjerljive službene informacije.

Kako saznaju podgorički mediji, pomoćnik komandira policije u Kotoru je tužiocima do detalja ispričao kada i kako je postao član "kavačkog klana" i koje je informacije odao vođama tog klana.

Navodno, on je "kavčanima" javljao kada policija kreće u pretres njihovih stanova, upozoravao ih da se čuvaju ili bježe ukoliko je postojala mogućnost da budu privedeni, zbog čega su oni uvijek bili korak ispred organa gonjenja.

Izvor iz istrage je kazao da se pomoćnik komandira upleo u "kavački klan" zbog prijateljskih odnosa sa sestrom jednog od vođa te kriminalne grupe.

Nakon ovih priznanja sud je ukinuo pritvor Samardžiću, koji je uhapšen 12. septembra u Kotoru, poslije bombaškog napada u Kotoru, u kojem su ubijena dva mladića, od kojih je jedan pripadao jednom od zaraćenih klanova. Lisice na ruke tada su stavljene još osmorici Podgoričana, koji su, navodno, povezani sa narko-klanovima, a pravosudni organi tragaju za još sedmoricom.

Kotor je u posljednje vrijeme mjesto obračuna članova dva kotorska narko-klana "kavačkog" i "škaljarskog". Posljednja, jedanaesta žrtva krvavog sukoba ovih klanova je Cetinjanin Radomir Đuričković (41), koji je u ponedjeljak izrešetan u blizini kuće. Đuričković je bio kum Gorana Radomana, koji je u februaru prošle godine ubijen u Beogradu. I Radoman i Đuričković su pripadnici "škaljarskog klana". Crnogorska policija je izradila fotorobot ubice, a prema nezvaničnim saznanjima medija, sumnja se da bi ubica mogao biti iz BiH. Kako su ranije pisali srpski mediji, i jedan i drugi klan angažovali su plaćene ubice iz BiH. Rat klanova počeo je nakon što je u Valensiji 2013. godine nestalo 200 kilograma kokaina. Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Goran Danilović izjavio je nakon niza ubistava u Crnoj Gori da ta zemlja više nije bezbjedna.

Ubistvo i u zatvoru

Policija još nije rasvijetlila ubistvo Kotoranina Dalibora Đurića (31), koji je 2. septembra upucan iz snajpera u krugu Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija. Đurić, koji je izdržavao zatvorsku kaznu od dvije godine zbog iznude, bio je pripadnik "škaljarskog klana", čiji je vođa Jovan Vukotić. To je bilo šesto ubistvo u Crnoj Gori za samo šest mjeseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana