Draškovićeva sa gradonačelnicima Splita i Knina o bezbjednosti Srba

Agencije
Draškovićeva sa gradonačelnicima Splita i Knina o bezbjednosti Srba

Beograd - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Slavka Drašković razgovarala je u Kninu i Splitu sa lokalnim zvaničnicima i predstavnicima Srba o bezbjednosti Srba u ovim gradovima.

Tokom susreta bilo je riječi o načinu na koji se situacija oko ćiriličnih natpisa iz Vukovara reflektovala na Knin i Split, a posebna tema su bili incidenti u ova dva grada.

U razgovoru sa gradonačelnikom Knina Josipom Rimac, kojem je prisustvovao i ambasador Srbije u Hrvatskoj Stanimir Vukićević, iskazano je obostrano stanovište da ovakvi događaji ne doprinose razvoju mirnog suživota, kao i uvjerenje da će se situacija u narednom periodu smirivati.

Draškovićeva je posjetila i selo Golubić, gdje je prošle nedjelje porušen spomenik podignut u znak sjećanja na srpske žrtve stradale u ratu devedesetih godina, saopšteno je iz Kancelarije za dijasporu i Srbe u regionu.

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar i splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja su tokom razgovora sa Draškovićevom izrazili uvjerenje da incidenti u ovom gradu predstavljaju pojedinačni akt.

Sa predstavnicima Vijeća srpske nacionalne manjine u Splitsko–dalmatinskoj županiji, Draškovićeva je, između ostalog, razgovarala o novim prostorijama za srpsku zajednicu u ovom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana